Nyt Håb for Patienter med Alzheimers Sygdom

Lysterapi mod Angst og Depression

Deltag i Vores Studier

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider

Muligt gennembrud i behandling af Alzheimers

I museforsøg med Alzheimers sygdom er det blevet observeret, at 40 Hz stroboskopisk lys kan reducere mængden af amyloid beta (Aβ) og tau-protein i hjernen, en af de hypotese årsager til Alzheimers sygdom.

Læs vores partners forskningspublikationer

Carstensen M.S., et al. "40 Hz invisible spectral flicker and its potential use in Alzheimer's light therapy treatment," Proc. SPIE 11221, Mechanisms of Photobiomodulation Therapy XV, 112210L (11 March 2020)

Read more

Zibrandtsen IC, Agger M, Kjaer TW. "Gamma Entrainment in a Large Retrospective Cohort: Implications for Photic Stimulation Therapy for Alzheimer's Disease". J Alzheimers Dis. 2020;75(4):1181-1190.

Read more

Hurtige Svar

Hvad er videnskaben bag?

Undersøgelsen af 40 Hz lysterapi og Alzheimers sygdom dukkede op i tidsskriftet Nature i 2016 med titlen Gamma frequency entrainment attenuates amyloid loading and alters microglia..

Vær opmærksom på, at selvom eksperimenterne viste positive resultater på amyloid beta og kognitiv evne, er det stadig kun påvist hos mus.

Hvad er Amyloid Beta?

Amyloid beta (undertiden kaldet beta-amyloid eller β-amyloid eller Aβ) er et neuralt peptid eller aminosyre, der har vist sig at samle sig eller “klumpe” i Alzheimers sygdom.

Selvom det ikke er klart, om amyloid beta er årsagen til sygdommen, er der en mekanisme til bekæmpelse af det eller blot et resultat af det, men der er en stærk sammenhæng mellem sygdommens sværhedsgrad og mængden af amyloid beta i hjernen.

Af denne grund er der brugt en enorm mængde ressourcer på at udvikle terapier designet til at reducere ophobningen af amyloid beta i hjernen. Nogle af disse behandlinger gennemgår i øjeblikket kliniske forsøg, herunder gamma-terapi.

Hvad er gamma stimulering?

Gamma-hjernefrekvensen bruges ofte i neurovidenskab og fysiologi til at repræsentere fænomener, der forekommer ca. 40 gange i sekundet eller 40 Hertz (Hz).

Det vides ikke, hvorfor gammafrekvensen aktiverer bestemte processer i hjernen, men repræsenterer sandsynligvis et komplekst fænomen med både store neuronale netværk og subcellulære interaktioner.

Vigtigere er det, at i muse forsøgene har frekvenser uden for gammaområdet på 40 Hz vist sig ikke at have den samme effekt med hensyn til rydning af Amyloid Beta og Tau.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag ny information om vores udvikling, kliniske forsøg og mere.